Premier dr. Cerar otvoril nove proizvodno logistične prostore družbe Odelo Slovenija v Preboldu

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je v torek, 11.7.2017,  v Preboldu udeležil slavnostne otvoritve novih proizvodno logističnih površin podjetja Odelo Slovenija, ki je specializirano za proizvodnjo avtomobilskih luči in smernikov v premium razredu. Premier dr. Cerar je današnjo otvoritev označil za »nov mejnik na poti razvoja družbe Odelo« in družbi, ki v Sloveniji zaposluje preko 1300 ljudi, čestital za izjemno prehojeno pot. Otvoritve se je v družbi predsednika udeležil tudi podpredsednik Lokalnega odbora SMC Spodnje Savinjske doline Nejc Šporin.

Predsednik vlade dr. Miro Cerar je pohvalil ambiciozne razvojne načrte družbe Odelo Slovenija in ocenil, da ima »družba Odelo odlično razvojno vizijo in pogled odločno usmerjen v prihodnost«. Družba Odelo si je za leto 2020 zadala dvig prometa nad 200 milijonov evrov. V ta namen družba širi proizvodne zmogljivosti, razvija produkte ter izobražuje in pridobiva nove zaposlene. Premier dr. Cerar je pozdravil namero družbe, da v prihodnjih letih zaposli novih 500 delavcev. »Znanje in izkušnje zaposlenih so prav gotovo eden od ključnih razlogov za odločitev družbe o nadaljnjih vlaganjih v Slovenijo in Prebold«, dodaja premier.

Premier dr. Cerar je v svojem nagovoru ob otvoritvi enega največjih pokritih objektov v Sloveniji spomnil, da ima Slovenija izjemno močno avtomobilsko industrijo. »Več slovenskih podjetij je vodilnih v razvoju in proizvodnji komponent za vozila vseh vrst, kar kaže na kakovosten izobraževalen sistem ter primerno poslovno okolje v Sloveniji, ki uspešno konkurira tudi na izrazito globalnem trgu avtomobilske industrije«, je izpostavil premier. »Slovenija bo še naprej izvajala spremembe in ukrepe, ki so namenjeni izboljšanju poslovnega okolja ter povečanju konkurenčnosti gospodarstva, ob hkratni skrbi za okolje v Sloveniji«, je zaključil premier.