Na obisku v Žalcu močna delegacija SMC na čelu s predsednikom dr. Mirom Cerarjem

V soboto, 15. julija 2017, je ekipa Vlade Republike Slovenije odigrala revialno nogometno tekmo proti predstavnikom vodstva koncerna Novem Car Interior Design. Ekipi je z nasveti iz klopi pomagal predsednik vlade in stranke SMC dr. Miro Cerar, na igrišču pa so se med drugim potili tudi: podpredsednik SMC in predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, državni sekretar na tem ministrstvu mag. Aleš Cantarutti, direktor Direktorata za znanost na MIZŠ mag. Urban Krajcar ter podpredsednik LO SMC Spodnje Savinjske Nejc Šporin. Po odigrani tekmi pa je sledilo še srečanje s članicami in člani Lokalnega odbora SMC Spodnje Savinjske doline.

Koncern Novem Car Interior Design ima v Evropi, Severni in Srednji Ameriki ter Aziji enajst tovarn. Vsako leto na lokaciji ene izmed njih organizirajo interno svetovno prvenstvo v nogometu in letos je čast orgnizacije dogodka pripadla mestu Žalec, kjer novem sicer zaposluje 770 ljudi. V kratkem bodo odprli tudi nove proizvodne prostore, za katere jim je aktualna vlada namenila sredstva v višini dobrega pol miliona evrov.

Kljub revialnemu značaju sta se obe ekipi tekme lotili precej resno. Vladna ekipa je s trdno obrambo in hitrmi prehodi v napadalne akcije taktično ukanila sicer pregovorno nogometno nadarjene Nemce in slavila z rezultatom 3:0. Ekipi sta tokrat na pomoč priskočila tudi predsednik Kroga mladih SMC in podpredsednik LO Spodnje Savinjske doline Nejc Šporin in član senata podmladka ter strokovni sodelavec stranke Matic Volk.

Po odigrani tekmi je v centru Žalca potekalo neformalno druženje članov in simpatizerjev SMC iz lokalnih odborov Spodnje Savinjske doline, Šaleške doline, Celja in Laškega. Srečanja sta se poleg predsednik vlade dr. Cerarja, predsednika DZ dr. Brgleza, ministra Počivalška in državnega sekretarja Cantaruttija udeležila tudi poslanka Janja Sluga in generalni sekretar stranke Jože Artnak. Pogovor je tekel o aktualnih političnih razmerah in načrtih stranke za prihodnje mesece. Zbrane je uvodoma pozdravil predsednik domačega lokalnega odbora Slavko Šketa, nato pa jih je nagovoril še predsednik Cerar, ki je poudaril pomen delovanja stranke na lokalni ravni. Izpostavil je tudi pomen izgradnje Drugega tira in projekta Magna za razvoj Slovenije ter pri tem okrcal nekatere politične stranke, ki takšne projekte rušijo zgolj z namenom nagajanja in pridobivanja poceni političnih točk. Ker pa je srečanje potekalo v Žalcu, so se zbrani seveda ustavili tudi na Fontani piv Zeleno zlato, kjer so poklepetali z občankami in občani.