Člani SMC Spodnje Savinjske doline aktivni na 2. programski konferenci stranke

Člani lokalnega odbora Spodnje Savinjske doline smo 10. junija aktivno sodelovali na drugi programski konferenci Stranke modernega centra, ki je potekala pod geslom: Naprej! Udeležili smo se panelov: Stanovanja za mlade, Spodbujanje strateških investicij in Skrajševanje čakalnih dob. Predsednik stranke dr. Miro Cerar je  v uvodnem nagovoru članicam in članom SMC poudaril, da cilj SMC ni biti zgolj vsakomur všečen, ampak vsak dan, vsak trenutek trdo delati za dobrobit Slovenije.

Dr. Cerar je izpostavil, da si želi, da bi v prihodnjih letih in dneh šli mirno in stabilno naprej, saj si sam osebno prizadeva za Slovenijo prihodnosti in ne preteklosti. Iskreno je povedal, da ga zabolijo številne medijske opazke o njem, a je članom zatrdil, da bo ostal tak kot je: preudaren, iskren in premišljen. Taka nova politika je namreč Sloveniji prinesla izjemne rezultate. Stabilizirali smo Slovenijo, kar je ključno, saj nihče ne more dobro delati v nestabilnem okolju, je poudaril dr. Cerar. Imamo 5,3% gospodarsko rast, beležimo 13% več neposrednih tujih investicij, imamo zgolj 87.655 brezposlenih, kar je najmanj po letu 2008. S trdim delom bomo nadaljevali še naprej, saj smo trdo delo obljubili našim volivcem, dodaja dr. Cerar.

Smo socialno liberalna stranka, kar dokazujemo z današnjo programsko konferenco, ko se osredotočamo na najbolj ranljive družbene skupine. SMC je stranka novih obrazov, nove energije, smo stranka za prihodnost Slovenije. Ne podpiramo podpihovanja, golega populizma ter sovražnega govora. Vodimo odgovorno in vključujočo politiko. Dr. Cerar je zaključil: “SMC je dokazala, da zna in zmore. Slovenija zna in zmore, če le hoče in če le ne izključuje! Zato: mirno in stabilno naprej! Za Slovenijo!”

Dr. Aleksandar Kešeljević, predsednik programske konference, je uvodoma poudaril, da je SMC v slovenski politični prostor prinesla ključno politično stabilnost. Kot politični samorastniki smo dokazali, da znamo in zmoremo spreminjati stvari na bolje in v Sloveniji izvesti ključne politične strukturne reforme. Rezultati so vzpodbudni, napoveduje se nam rekordno gospodarsko rast 5,3%, v tem mandatu se je zaposlilo preko 64.043 mladih, imamo najnižjo brezposelnost po letu 2008, nezaposlenih ostaja 87.655 ljudi, kar je najmanj v devetih letih.

Smo stranka močnih idej in močne vsebine, ki se oblikuje po 16 programskih odborih, ki bodo danes delali po panelih o naslednjih vsebinskih področjih:
– Stanovanja za mlade;
– Gibajmo se! Projekt za večjo telesno aktivnost mladih;
– Skrb za ranljive družbene skupine;
– Skrajševanje čakalnih dob;
– Spodbujanje strateških investicij;
– Zadruga za prekarne delavce.

Te programske vsebine bomo naslavljali do konca tega leta, saj smo prepričani, da se da tudi v zadnjem letu mandata delati spremembe v dobrobit ljudi, je zaključil dr. Kešeljević.