V sklopu vladnega obiska v Žalcu predsednik vlade dr. Miro Cerar in dva ministra

V torek (9.5.2017) in sredo (10.5.2017) je potekal obisk Vlade Republike Slovenije v Savinjski statistični regiji. Ob tem so se posamezni predstavniki vlade iz vrst stranke SMC udeležili tudi različnih dogodkov v Občini Žalec. Prvi dan obiska je minister za gospodarski razvoj in turizem Zdravko Počivalšek obiskal mlekarno Celeia, kjer se je srečal z vodstom in si ogledal proizvodnjo. Drugi dan obiska pa sta se v Žalcu mudila še minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič in predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar. Prvi je otvoril prenovljeni krožišči na žalski obvoznici, drugi pa se je najprej na kosilu v Novem Celju srečal z mladimi perspektivnimi športniki, nato pa je obiskal še uspešno podjetje Tehnos. V času obiska sta premierja in ministre vseskozi na terenu spremljala tudi predsednik LO SMC Spodnje Savinjske doline Slavko Šketa in podpredsednik Nejc Šporin.

V sklopu prvega dne obiska je na Občini Žalec potekalo tudi delovno srečanje z župani območnega razvojnega partnerstva Spodnje Savinjske doline. Osrednja tema srečanja je bila protipoplavna varnost v Spodnji Savinjski dolini, z vladne strani pa so sodelovali predstavniki ministrstva za infrastrukturo,  ministrstva za okolje in prostor ter kmetijskega resorja. Močno zasedbo na srečanju je imel lokalni odbor SMC Spodnje Savinjske, saj se ga je poleg predsednika in podpredsednika udeležila tudi podžupanja dr. Hana Šuster Erjavec. LO Spodnje Savinjske odločno zagovarja stališče, da se mora rešitev za protipoplavno varnost iskati v sodelovanju vseh občin Spodnje Savinjske doline in ne v izdelavi študij za posamezne občine. Evropska nepovratna sredstva za ureditev te pereče problematike bo mogoče pridobiti le z rešitvijo, ki jo bo uskladilo vseh šest občin v dolini.

 

Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič je drugi dan vladnega obiska otvoril prenovljeni krožišči na žalski obvoznici. Občina Žalec si je več let neuspešno prizadevala za trajno ureditev omenjenih krožišč. V problem je zagrizla prav vlada pod vodstvom dr. Mira Cerarja in ga z zagotovitvijo finančnih sredstev tudi uspešno rešila. Hkrati pa je minister napovedal tudi postavitev začasnega krožišča na t.i. žalskem Y, ki velja za enega najnevarnejših cestnih odsekov v občini. Temelji za to napoved so bili sicer postavljeni že ob obisku državnega sekretarja Jureta Lebna, ki je žalsko občino na povabilo LO SMC Spodnje Savinjske obiskal 17. marca in se takoj odločno lotil reševanja tega problema. Državni sekretar bo 2. junija ponovno na obisku v naši dolini, srečal se bo z župani Braslovč, Polzele, Tabora in Vranskega.

Predsednik vlade dr. Miro Cerar je v sklopu vladnega obiska obiskal uspešno žalsko podjetje Tehnos, ki zaposluje 120 ljudi. Srečal se je z zaposlenimi in vodstvom podjetja ter si ogledal proizvodnjo. Skupaj z direktorjem podjetja pa je odkril tudi temeljno ploščo za začetek širitve proizvodnih prostorov. Ob tem je premier poudaril, da je ponosen na uspešne slovenske podjetnike in zagotovil, da se bo vlada še naprej trudila za izboljšanje podpornega okolja. Kot dober primer reševanja kadrovskih težav obrtnikov pa je navedel nedavno sprejeti Zakon o vajeništvu.

Obisk se je zaključil s srečanjem vodstva stranke SMC in predstavnikov lokalnih odborov iz regije v celjskem Narodnem domu. Na srečanju je zbrane nagovoril tudi podpredsednik lokalnega odbra Spodnje Savinjske doline Nejc Šporin, ki je v govoru med drugim dejal, da je SMC Slovenijo popeljala nazaj na pot uspeha in blaginje, zato ima danes še več energije za delo, kot jo je imel 2. junija 2014, ko je prispeval svoj podpis za ustanovitev stranke.

OGLEJTE SI VIDEO PRISPEVKE OBISKA VLADE:

VTV Velenje (od 1:21 do 9:05)

TV Celje (od 0:48 do 5:08)

Savinjska TV