Izvoljeno novo – staro vodstvo lokalnega odbora Spodnje Savinjske doline

V četrtek, 20. aprila 2017 je v pisarni lokalnega odbora potekal volilni zbor Lokalnega odbra SMC Spodnje Savinjske doline. Članice in člani z volilno pravico so za predsednika soglasno ponovno izvolili Slavka Šketo iz Braslovč. Podpredsedniški mesti bosta še naprej zasedala Nataša Presečnik iz Polzele in Nejc Šporin iz Žalca, ki sta prav tako prejela soglasno podporo. Za sekretarja lokalnega odbora pa je predsednik že na volilnem zboru imenoval Uroša Škofleka iz Prebolda, ki je to funkcijo opravljal že doslej. Volilnega zbora sta se udeležila tudi generalni sekretar stranke Jože Artnak in vodja lokalne mreže SMC Ksenija Flegar.

Stojijo iz leve proti desni: Uroš Škoflek, Slavko Šketa, Nataša Presečnik, Nejc Šporin

 

Volilni zbor je z nagovorom odprl predsednik Slavko Šketa, ki je predstavil nekatere dosežke lokalnega odbora v preteklem mandatu in ponovno orisal načrte za prihodnje delovanje, ki so jih člani sicer predstavili že ob otvoritvi nove pisarne, decembra lanskega leta. V predstavitvi svoje kandidature je Šketa dejal, da ima veliko energije in volje za delo in obljubil, da bo še naprej deloval v korist prebivalk in prebivalcev Spodnje Savinjske doline ter po načelih, ki jih zagovarja Stranka modernega centra. Svoj govor je zaključil z mislijo: “Uspešnega lokalnega odbora kot je LO Spodnje Savinjske ne more voditi en človek ampak le skupina med seboj povezanih ljudi, ki so predani delu in imajo jasno zastavljene cilje.”

V nadaljevanju je regijski kordinator Matic Volk predstavil navodila za izvedbo volilnega zbora, nato pa sta se predstavila še kandidatka in kandidat za podpredsednico in podpredsednika. Nataša Presečnik je v predstavitvi dejala, da se bo še naprej trudila po svojih najboljših močeh in s svojim delom dodala svoj kamenček v mozaik uspešnega dela lokalnega odbora. Nejc Šporin pa je dodal, da odločitev za ponovno kandidiranje ni bila težka, saj gre v primeru LO Spodnje Savinjske za ekipo prijateljev s katerimi izjemno rad sodeluje. V vrstah odbora je pozdravil tudi novo članico in člana.

Generalni sekretar Jože Artnak je v svojem govoru pohvalil dobro delo lokalnega odbora, čestital novoizvoljenemu vodstvu in jim zaželel vse dobro v prihodnje. Poudaril je, da je lokalna mreža temeljni pogoj za uspešno delovanje stranke ter dodal, da morajo biti člani pri svojem delu še naprej odločni in vztrajni, kljub napadom, ki se v zadnjem času vrstijo na stranko SMC. Vodja lokalne mreže Ksenija Flegar je ob koncu članom predstavila nekatere pomembne dogodke, ki stranko čakajo do konca letošnjega leta. Po uradnem delu je sledilo še sproščeno druženje ob prigrizku.