Podpredsednik Nejc Šporin na delavnici v Bruslju o kampanjah na socialnih omrežjih

V četrtek 6. in petek 7. aprila je v Bruslju potekala delavnica o kampanjah na socialnih omrežjih. Stranko modernega centra je na delavnici, ki jo je organizirala stranka ALDE – Zavezništvo liberalcev in demokratov za Evropo, zastopal podpredsednik LO Spodnje Savinjske doline in SMCmladi Nejc Šporin. Delavnice se je udeležilo več kot 20 članov različnih evropskih liberalnih strank, udeležencem pa je predaval tudi podpredsednik ALDE Luis Garicano.

Udeleženci delavnice so se prvi dan zbrali na bruseljskem sedežu televizije SKY, ki je sicer največja komercialna televizija v Evropi. Ima več kot 21 milijonov naročnikov in skoraj 30.000 zaposlenih. Po predstavitvi programa delavnice in predavateljev je sledil ogled prvega dela nove serije v produkciji SKY TV, ki še ni bila predvajana širši javnosti. Po ogledu serije je Nejc ostalim udeležencem na kratko predstavil delovanje službe za odnose z javnostmi SMC, enako nalogo pa so imeli tudi vsi ostali. Ob koncu prvega dne je ob večerji sledilo še neformalno druženje, ki je bilo odlična priložnost za sklepanje novih poznanstev.

Drugi dan se je začel s predavanjem članov PR ekipe ALDE skupine, ki skrbijo za socialna omrežja. Nato pa je udeležencem predavala vodja ekipe za vladno in politično oglaševanje pri ameriškem gigantu Facebook, Jenny O’Mahony. V izjemno zanimivem predavanju je predstavila najnovejše trende na podrčju političnega oglaševanja na Facebooku ter pokazala, kako najbolj učinkovito targetirati publiko na tem socialnem omrežju. Sledilo je še predavanje priznanega španskega univerzitetnega profesorja, člana stranke Ciudadanos in podpredsednika ALDE Luisa Garicana. Predstavil je strategijo kampanje proti populizmu na terenu in socialnih omrežjih ter spregovoril o trenutnih razmerah v EU.

Po krajšem odmoru za kosilo so primere dobrih kampanj na socialnih omrežjih predstavili še predstavniki nizozemske stranke VVD, hrvaške IDS in španske Ciudadanos. Nato je sledil praktični del delavnice, kjer so udeleženci predstavili primere dobrih praks iz njihov strank, strokovnjaki za politično komuniciranje iz stranke ALDE pa so jim na konkretnem primeru svetovali kako lahko svoje delovanje še izboljšajo. Delavnica se je zaključila z debato o uporabi novih tehnologij v političnih kampanjah. Ker bo junija v Ljubljani potekalo srečanje sveta ALDE je podpredsednik Šporin predstavnike evropskega zavezništva povabil na ogled Fontane piv Zeleno zlato.