Predsednik Slavko Šketa v ekipi ministra za infrastrukturo ob obisku Šaleške doline

Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič je 10. marca obiskal Koroško in Šaleško dolino. V ekipi, ki ga je spremljala med obiskom je bil tudi predsednik Lokalnega odbora Spodnje Savinjske doline Slavko Šketa. Obiskal je podjetje Gorenje, Termoelektrarno Šoštanj in se udeležil omizja s predstavniki DRSI in lokalne skupnosti. Minister je izpostavil, da vlada in SMC delata za gospodarstvo in za ljudi. Ministra so na terenu spremljali tudi poslanci SMC Ivan Škodnik, Saša Tabaković in Danilo Anton Ranc, predsednik SMC Dravograd Zvone Burja in predsednica SMC Šaleške doline Breda Kolar ter mnoge druge članice in člani SMC.

Obisk je začel z ogledom trase za predor Graška Gora. Na vprašanje glede 3. razvojne osi je minister odgovoril: “Cesta se premika v operativno fazo, konec je razprav ali 3. razvojna os bo ali morda ne bo. Cesta bo.” Poudaril je, da se bodo že v letu 2017 in 2018 začele aktivnosti na področju odkupa zemljišč, določenih pripravljalnih del, geoloških raziskav in priprav terena.

Naslednji postanek je bil v Gorenju, kjer ga je sprejel predsednik uprave Franjo Bobinac in mu na kratko predstavil podjetje. “Velika hvala za obisk, delate dobre in velike stvari,” je uvodoma poudaril Bobinac. Izpostavil je, da je sprejem državnega prostorskega načrta izjemnega pomena in velika stvar, ki jo prejšnje vlade niso izvedle. “Za gospodarstvo in Gorenje to veliko pomeni in hvaležni smo za vse, kar ta vlada dela za ljudi,” je še dodal.

Minister Gašperšič se je zahvalil za podporo in pomoč ter poudaril, da “Vlada in SMC delata za gospodarstvo in za ljudi.” Dodal je, da so številke podjetja impresivne in da si ministrstvo prizadeva, da bi Gorenju omogočili še nadaljnji razvoj. Glede 3. razvojne osi je minister izpostavil, da se mora začeti tako kot je bilo zamišljeno: “Po optimističnih načrtih bi leta 2023 imeli avtocesto do Slovenj Gradca, v letu 2018 moramo pa urediti papirje in gradbeno dovoljenje.” Ministra je spremljal tudi državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben, ki se je sestal z nevladnimi organizacijami na temo trajnostne prometne politike.