Podpredsednik Šporin za časopis Delo: “Iskreno verjamem v povezano Evropo, ker mislim, da se samo združena EU na globalnem trgu lahko pozicionira kot neka sila.”

Podpredsednik Lokalnega odbora SMC Spodnje Savinjske doline in SMCmladi Nejc Šporin je za časopis Delo podal izjavo, v kateri razmišlja o prihodnosti Evropske unije. Med drugi je dejal, da iskreno verjame v povezano Evropo, ker mislim, da se samo združena EU na globalnem trgu lahko pozicionira kot neka sila. Dobra pozicija EU bo dobra tudi za njene članice, vključno s Slovenijo. Izjavo je sicer podal po koncu dialoga med evropsko komisarsko Violeto Bulc, predsednikom vlade dr. Mirom Cerarjem in predsednikom Evropske komisije Jeanom – Claudom Junckerjem ter mladimi v ljubljanski Festivalni dvorani, ki se ga je tudi udeležil.

Predsednik vlade dr. Miro Cerar, predsednik Evropske komisije Jean Claude Juncker in komisarka Violeta Bulc so z mladimi razpravljali o prihodnosti EU. Vprašanja mladih so se dotikala predvsem prekarnosti in zaposlitve, kot tudi pravic LGBT skupnosti, legalizacije konoplje, brexit in vključevanjem invalidov v politiko.

Cerar je uvodoma, kot odgovor na vprašaje prekarnosti dejal: “Iščemo različne modele, da bi našli prostor za mlade, s konkretnimi finančnimi vložki spodbujamo mlade startupovce, izboljšujemo javno šolstvo, uvajamo sistem vajeništva in spodbujamo sistem kompetenčnih znanj,” je naštel premier. Juncker pa je dodal, da “nikomur ne more obljubiti, da bo imel varno delovno mesto.”

https://twitter.com/SMCmladi/status/837332600238780416